over Jürgen Buschbaum

Jürgen Buschbaum, geboren in 1961 in Heidenheim, Duitsland, begon al heel jong creatief te zijn. Op 15-jarige leeftijd had hij zijn eerste expositie als kunstenaar en studeerde hij grafiek & kunst in Stuttgart, Belgrado en Berlijn.

In 1986 richtte hij samen met Bernd Kolb het reclamebureau ID op in Aalen, Duitsland. Hij werkte voor het eerst met computers in de desktop publishing en multimedia.

Met de komst van het internet is Jürgen zich bijna volledig gaan toeleggen op multimedia en digitaal design, waarbij hij zijn vaardigheden gebruikt om zowel presentatie- en informatiesystemen als kennisgebaseerde trainings- en leersoftware te creëren. Al heel vroeg begon hij ook met het maken van websites en internetoplossingen.

In 2001 werd hij bekroond met de Duitse Internet Award als teamlid van Logeon, een van de eerste Duitse eCommerce Fulfillment oplossingen.

Na zijn verhuizing naar Dubai bleef hij werken in multimedia en webdesign voor verschillende klanten zoals Kempinski. Hij had het idee en ontwierp het beroemde logo van het Emirates Palace Abu Dhabi. Naarmate de technologie van de digitale fotografie meer en meer geavanceerd en van hoge kwaliteit werd, concentreerde Jürgen zich meer en meer op fotografie. Vandaag de dag heeft hij een rijk portfolio aan beelden in verschillende stijlen en technieken, variërend van zwart-wit portretten tot hoge resolutie panoramafoto’s. (www.buschbaum.com)

Jürgen Buschbaum is al meer dan 15 jaar getrouwd met Heidi Steen en houdt ervan om te reizen en te verhuizen in de buitenlucht. Hij houdt ervan om met vrienden te discussiëren en een biertje te drinken.

Sommige van mijn sterke punten

Creativiteit

Ik hou ervan om creatief te zijn. Ik moet met alle middelen creatief zijn. Dit is de manier waarop ik mijzelf uitdruk, communiceer en ontwikkel. Het is mijn geschenk aan mensen, vrienden en mijn wereld.

  • Grafisch ontwerp
  • Webontwerp
  • Fotografie

Communicatie

Mijn communicatieve vaardigheden zijn erg hoog, want ik gebruik meer dan alleen woorden om een verhaal te vertellen. Mijn kunstwerken, mijn foto’s spreken en mijn multimediale werk maakt interactieve feedback mogelijk.

Sociaal

Sociaal zijn is meer dan belangrijk voor mij. De wereld wordt alleen gevoed door toewijding en betrokkenheid. Liefde en menselijkheid zijn de motor.

Persoonlijk

Ik hou van mijn vrouw Heidi <3